Jó almának kell a cégér

agrarszektor.hu
Budai Gyula szerint emelkedett a belföldi almafogyasztás az egy hónapja indult értékesítési akciónak köszönhetően, amely a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), az Agrármarketing Centrum, a FruitVeB és a CBA áruházlánc összefogásával zajlott.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A VM parlamenti államtitkára az akció záró rendezvényén pénteken, a CBA ürömi áruházában tartott tájékoztatón arról is beszámolt, hogy a magyar zöldség és gyümölcs iránt jelentős az orosz piac érdeklődése is. A magyar termelők felkészültek az exportra, és 2020-ig 100-120 ezer munkahely jöhet létre az oroszországi kivitel felfutásának köszönhetően - tette hozzá Mártonffy Béla, a FruitVeB zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezet elnöke.

Az elnök emlékeztetett rá, hogy az idén a dinnye- és a paprikaakciót követte az almáé, és hátra van még a magyar tej népszerűsítése. A CBA az idén eddig 190 ezer tonna zöldséget, és 960 ezer tonna gyümölcsöt értékesített. A kampányok mindig fellendítik a forgalmat, az ürömi áruházban például hétfőtől péntekig egy tonna alma fogyott - ismertette Fodor Attila, az áruházlánc kommunikációs igazgatója a tájékoztatón. A legnagyobb almafeldolgozó, az Agrana Juice Magyarország Kft. a napokban 10 százalékkal felemelte az ipari alma felvásárlási árát, most 30-35 forintot ad érte kilogrammonként. Ezt követően az étkezési alma átvételi ára 100 forint fölé emelkedett, így az idei közepes termés ellenére is lesz pénzük a termelőknek arra, hogy nekivágjanak a következő évnek - vélte Budai Gyula.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06