Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A védjegyet a termékek minőségét és az előállítás élelmiszerbiztonsági, nyomon követhetőségi, állatjólléti, takarmányozási, higiéniai és termeléstechnológiai feltételek vizsgálatát követően a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) ítélheti oda a gazdaságoknak és vállalatoknak - közölte Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletértfelelős helyettes államtitkára. Országszerte több karácsonyi vásárban és az egyik nagy hipermarket-lánc 19 áruházában is szerveznek kóstoltatást a KMS-védjegyes termékekből
A KMS-védjegy azt garantálja, hogy a sertések Magyarországon születtek és GMO-mentes gabonával etették azokat. Emellett húsuk meghatározott márványozottságú, illetve sajátos, különleges ízzel és illatvilággal bír. Eddig 180 sertéstermelő, feldolgozó és kereskedő csatlakozott a programhoz. Legutóbb Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató húsvertikuma szerezte meg a védjegyhasználati jogot.
A kormány az ágazat fejlesztése érdekében sertésstratégiát valósít meg, amelynek folytatásához 2016-ban 1,15 milliárd forintot szán. Bognár Lajos szerint az FM a minőségi ellenőrzési rendszer mellett infrastrukturális és minőségi fejlesztésekkel, valamint a feketegazdaság elleni szigorú hatósági fellépéssel segíti a sertéságazat zavartalan működését és az élelmiszerlánc-biztonság fenntartását.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal együttműködésének eredményeként számos élelmiszer-hamisítási esetet derítettek fel az elmúlt években. A helyettes államtitkár ugyanakkor az MTI szerint hangsúlyozta, hogy a szürke- és feketegazdaság felszámolásához elengedhetetlen a vásárlók tudatos magatartása is, hogy fel- és elismerjék a minőséget.