Sertéstartók, figyelem! A koronavírus miatt változott az állatjóléti támogatások ügyintézése

Sertéstartók, figyelem! A koronavírus miatt változott az állatjóléti támogatások ügyintézése

agrarszektor.hu
A humán koronavírus terjedése miatt kialakult járványügyi helyzetben módosul a hízó és tenyészkoca állatjóléti kifizetési kérelmek ügyintézésének eljárásrendje.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magyar Államkincstárral (MÁK) egyeztetve a 2020. április 1-30. között benyújtandó kifizetési kérelmek beadása kizárólag elektronikus úton történik majd, a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségén (MSTSZ), mint szakmai szervezeten keresztül - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A változtatás célja, hogy az állattartók és az ügyintézésben résztvevők egészségének megőrzése érdekében minimálisra csökkenjen a személyes találkozások száma.

Mind a hízó, mind pedig a tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetéséhez szükséges dokumentumokat az MSTSZ részére kell elküldeni elektronikus formában (pdf, jpg). A kitöltött nyomtatványokat (mindet) cégszerű aláírást követően szkennelt változatban, elektronikusan juttassák el a területi felelős részére és másolatban az igazolas@mstsz.eu email címre. A Kincstárhoz jelen esetben az eredetieket nem kell postázni, viszont kérjük, hogy azokat őrizzék meg! A sertéságazati területi felelős igazolások kiállítása a kitöltött és beküldött nyilatkozat és mérési jegyzőkönyv alapján történik, szintén kizárólag elektronikusan.

A határidők pontos betarthatósága érdekében a kitöltött nyilatkozatot ebben a tárgynegyedévben mihamarabb, de legkésőbb április 15-ig juttassák el a szakmai szervezetnek! Abban az esetben is töltsék ki a nyilatkozatot, ha nem vesznek igénybe olyan jogcímet, amelyben a szakmai szervezet közreműködése szükséges, ezáltal is segítve a gyors ügyintézést. A biztonságos és gördülékeny ügyintézés érdekében érdemes felvenni a kapcsolatot az MSTSZ területileg felelős munkatársaival. A benyújtáshoz szükséges dokumentumok a Magyar Államkincstár honlapján frissítésre kerültek és az alábbi linkekre kattintva érhetőek el: 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?