Fontos kérelmet nyújthatnak be a magyar állattartók: csak ők élhetnek a lehetőséggel

Fontos kérelmet nyújthatnak be a magyar állattartók: csak ők élhetnek a lehetőséggel

agrarszektor.hu
A sertés állatjóléti támogatást azon sertéstartók igényelhetik, akik megfelelnek a rendeletben meghatározott követelményeknek. A támogatási kérelmet 2021. december 15. - december 31. közötti időszakban nyújhatják be azok a sertéstartók, akik megfelelnek a feltételeknek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mint ismeretes, a sertés állatjóléti támogatást azon sertéstartók igényelhetik - a vágósertés és tenyészkoca süldő tartása során az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalások ellentételezéseként - akik megfelelnek a 39/2018. (XII. 13.) AM rendeletben meghatározott követelményeknek. (Állataiknak az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely, a tartási rendszerben természetes feltétel, illetve a verekedés, kimarás megelőzéséhez szükséges feltételek, az almozás, valamint megfelelő mikroklíma biztosítása által.)

A támogatási kérelmet 2021. december 15. - december 31. közötti időszakban a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz kell majd benyújtani. A támogatási kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon az Elektronikus kérelemkezelés - Piaci intézkedések - Nemzeti támogatások - Állatjóléti támogatások - Sertés állatjóléti támogatás - Támogatási kérelem menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be. A támogatási kérelem elektronikus kérelemkitöltő felületének használatához a Felhasználói Kézikönyv és Kitöltési Útmutató - sertés állatjóléti támogatásra vonatkozó támogatási kérelmek elektronikus felületen történő benyújtásához c. dokumentum nyújt segítséget.

Fentiek szerint a NAK kéri minden sertéstartó tagját, hogy ne feledjék el határidőn belül benyújtani a sertés állatjóléti támogatási kérelmet, mert ennek hiányában a 2022. támogatási év egészében elveszítik a támogatási jogosultságot! További információ 88/2021. (XII. 10.) számú Kincstár Közleményben olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?