Koronavírus: 15 milliót ölnének le ezekből az állatokból Dániában a járvány miatt

Koronavírus: 15 milliót ölnének le ezekből az állatokból Dániában a járvány miatt

agrarszektor.hu
Dániában több mint 15 millió nyérc levágását tervezik, attól tartanak ugyanis, hogy a koronavírus nyércek által terjesztett mutációja veszélyeztetheti a koronavírus elleni jövőbeli oltások sikerességét, írta meg a Telex a Guardian értesülései alapján.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Eddig 12 ember fertőződött meg a nyércek által terjesztett, mutálódott koronavírussal, jelentette be Mette Frederiksen Dánia miniszterelnöke, aki szerint ez az állatfaj jelenleg közegészségügyi kockázatnak számít. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a hadsereget és a rendőrséget is mozgósítják, hogy segítsenek a gazdaságoknak levágni a nyérceiket, olvasható a Telex oldalán.

Az intézkedésekkel Dánia teljes nyércállományát megsemmisítenék. Dánia ugyanis a világ legnagyobb nyércprém-termelője, az ország nagyjából 1100 gazdaságában tenyésztett állatok számát 15-17 millióra becsülik. A dán Állategészségügyi és Élelmiszerügyi Hatóság legfrissebb adatai szerint a koronavírus legalább 200 nyércfarmot érint.

A teljes dán nyércállomány értékét 350 és 400 millió euró közöttire becsli egy a Guardian által megkérdezett finn nyércprém-kereskedő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?