Újabb halóriást fogtak Magyarországon: rekordot döntött a horgász

Újabb halóriást fogtak Magyarországon: rekordot döntött a horgász

agrarszektor.hu
Kapitális méretű "sárkány" fogásáról számolt be a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége. Egy helyi horgász 94 centiméteres, 9,24 kilogrammos süllőt fogott.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Hármas-Körös 2020 decemberének végén kétszer is beírta magát a horgásztörténelembe. Helyi sporthorgászok karácsony után először egy közel 13 kilós óriáscsukát fogtak, majd néhány nappal később egy 7,5 kilós süllő akadt a horogra. A nem mindennapi fogásokról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Most pedig, alig néhány nappal később a Hármas-Körös felsővízének egyes szakaszait tenyereként ismerő Lipták András osztotta meg fantasztikus fogását a szövetség a közösségi oldalán. A horgász újév első napjaiban egy akkora körösi "sárkánnyal" találkozott, amelyet maga is fejedelminek titulált, írta meg az Infostart az említett források alapján.

Lipták András a Facebook-on számolt számolt be a fogásról. "Végre találkozhattam a körösi királynővel! Brutális ütéssel jelentkezett és nagyon keményen küzdött. Jó 4 perc fárasztást követően láttam meg a hatalmas süllőt. Méréskor kiderült, hogy 42 dekával sikerült túlszárnyalnom az eddigi legnagyobbat. 94 centi és 9.24 kg az új süllőrekordom", írta a horgász.

Lipták András a mérés és néhány fotó elkészítése után visszaengedte a halat a vízbe. A horgász hozzátette, hogy reméli, jól sikerül a halnak a tavaszi ívás, ugyanis hatalmas hasa volt.

(Címlapkép forrása: Lipták András)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?