Fontos változás történt egy pályázati felhívásban: ez számos gazdát érinthet

Fontos változás történt egy pályázati felhívásban: ez számos gazdát érinthet

agrarszektor.hu
A Nébih felhívja azon állattartók figyelmét, akik igénybe kívánják venni a 2021-es támogatási évre az anyatehéntartás támogatást, a szaporítási eseményeket legkésőbb 2021.december 31-ig be kell jelenteniük a Termékenyítési Rendszerbe (TER). Ehhez gyors és biztos megoldást jelent a Nébih által üzemeltetett webENAR felület használata.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy rendeletmódosítás következtében csak azok vehetik igénybe az anyatehéntartás támogatást, akik amellett, hogy eleget tesznek a jogcím előírásainak, határidőn belüli adatszolgáltatási kötelezettségüket is teljesítik - írja a Nébih. A jogszabályi változások sikeres lekövetése érdekében, az előző években megszokottaktól eltérően, a szarvasmarhatartóknak már 2021. december 1-től lehetősége nyílik a teljes tárgyévet lefedni. Ennek során az adott pároztatásokat és termékenyítéseket (fedeztetéseket), az időben előremenően 2021.12.01-től, de legkésőbb az év végiéig (2021.12.31-ig) bejelenthetik. Azok a tartók tehát, akik eddig teljes évet lefedve jelentették a szaporítási eseményeket, ezt továbbra is megtehetik, függetlenül attól, hogy az adott szaporítási esemény időben még nem következett be.

Közeleg az agrárium kihagyhatatlan csúcsesemény - Agrárszektor Konferencia december 9-10-én

Már csak néhány nap, és kezdődik az év nagy agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény az agrárgazdaság legaktuálisabb és legforróbb témáit vonultatja fel csaknem húsz kerekasztal-beszélgetésben és száz előadóval december 9-10-én. A rendezvényen az államigazgatási, a vállalati, a pénzügyi és a szakmai-érdekképviseleti szféra csúcsvezetőitől hangzanak el azok az információk, amelyeket a piaci szereplők felhasználhatnak jövő évi és hosszabb távú eredményes gazdálkodási döntéseikhez. Emellett a konferencia lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre és a networkingre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 9-10-én!

A módosítás a mesterséges termékenyítések bejelentését nem érinti, a "2201- Termékenyítési napló" és "2202 - Termékenyítési jegy" továbbra is csak a szaporítási esemény(ek) megtörténte után adható(k) be. A "2203 - Fedeztetési jegy", "2204 - Háremszerű és szabad pároztatás bejelentő lap", a fentebb leírtak szerint 2021.12.01-től kezdődően, 2021.12.31-ig elfogadja a hatóság a Termékenyítési Rendszerben (TER). Amennyiben olyan szaporítási eseményt rögzítenek, ami nem valósul meg (pl: elhullás, átkötés, stb.), abban az esetben a szaporítás záró dátuma a kikerülés dátumával fog megegyezni. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Továbbra is szeretnék felhívni a figyelmet arra a lehetőségre, hogy a tartók a Nébih által üzemeltetett webENAR felületén regisztrálhatják a támogatáshoz kötődő szaporítási eseményeket. Az így beküldött bejelentések nagy mértékben megkönnyítik és lerövidítik az ügyintézést. A webes felület előnyei, hogy kizárólag hibátlan adattartalommal adhatók be a bejelentések, és azok a rögzítést követően azonnal láthatóvá válnak a szakrendszerben. Azon állattartók részére, akik valamilyen oknál fogva nem veszik igénybe az online felület adta lehetőséget, továbbra is biztosított a papír alapú bizonylatok postai úton való megküldése a Nébih részére. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06