Nem kegyelmezett a hatóság: durván lecsaptak a tűzifával trükköző kereskedőre

Nem kegyelmezett a hatóság: durván lecsaptak a tűzifával trükköző kereskedőre

agrarszektor.hu
Egy tűzifavásárló kérte az EUTR hatóság segítségét abban, hogy utánajárjon egy tűzifa-hirdető megbízhatóságának. A bejelentőnek a Nébih egy korábbi, tűzifacsalásokról szóló cikke alapján vált gyanússá a hirdető magatartása, aki szokás szerint mielőbbi utalást kért, viszont alig akart magáról adatokat megadni, majd amit megadott, arról később kiderült, hogy nem a sajátja. A szemfüles vásárlónak köszönhetően a Nébih azonnal töröltette a csaló hirdetését, adatait pedig felvette a feketelistára.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A bejelentő az egyik legnagyobb hirdetési szolgáltatónál megjelent hirdetés alapján emailben vette fel a kapcsolatot a hirdetővel. Ezt követően a megadott telefonszámon folytatódott az egyeztetés, a hirdető mielőbbi emailes megrendelést sürgetett, amire az előre utaláshoz szükséges számlaszám megadását ígérte. A vásárló számára azonban gyanússá vált, hogy a pontos cégnév megadása helyett egyre csak a megbízhatóságát hajtogatta, amit azzal is próbált megerősíteni, hogy állítása szerint e-mailben kapott visszaigazolást a Nébih-től a hirdetés jogszerűségéről - írja a Nébih.

EZ IS ÉRDEKELHET

Bár a Nébih valóban ellenőrizte a hirdetést néhány órával a megjelenése után, de nem a jogszerűségéről, hanem éppen a hiányosságairól küldött e-mailt a hirdetőnek. Az EUTR hatóság ebben a levélben kérte a hirdetőt arra is, hogy adja meg az azonosításához szükséges pontos adatait, ellenkező esetben a Nébih töröltetni fogja a hirdetést. A találékony csalók a Nébih üzenetében pár szót kicserélve, a hirdetésük jogszerűségét igazoló szöveget alakítottak ki, majd azt küldték meg a tűzifavásárlónak. Szerencsére a bejelentő tudta, hogy a Nébih a jogsértéseket, jogszerűtlen hirdetéseket teszi közzé, még a megfelelően megadott hirdetési adatok mellett sem ad ki "garancia nyilatkozatot" egy hirdetőről, hiszen nem ez a dolga.

EZ IS ÉRDEKELHET

1. Vásároljunk ismert kereskedőtől!

2. Ellenőrizzük a Nébih EUTR keresőjében a kereskedő EUTR azonosító számát, ellenőrizzük cégadatait! 

3. Nézzük meg a Nébih feketelistáját! Ha szerepel rajta, semmiképpen ne vásároljunk a hirdetőtől!

4. Tűzifát csak szállítójeggyel vegyünk át! 

5. Lerakodás előtt alaposan nézzük meg a kiszállított fát! 

6. Soha ne utaljunk előre pénzt, főleg ismeretlen hirdetőknek! 

7. Kétség esetén jelezzük a jogszerűtlennek tűnő hirdetéseket a Nébih részére!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?