Megszökött egy bika Kaposváron – drónnal keresik az állatot

Megszökött egy bika Kaposváron – drónnal keresik az állatot

agrarszektor.hu
Továbbra sincs nyoma annak a 650 kilós tenyészbikának, mely pénteken a KÁN Egyetemi Napok első napján szökött el a karámból. Abban bízik a bika tulajdonosa, hogy magától előjön Ferdinánd a rendezvény után – írja a Sonline.hu.

Pénteken, a KÁN Egyetemi Napok első napján szökött meg egy tenyészbika, a 650 kilogrammos Angus ugyanis átugrotta a karám oldalát, és elszökött a helyszínről. Az állat tulajdonosa, Mihalecz András szombaton elmondta, hogy a rendezvény után várhatóan magától előjön majd Ferdinánd, a kalandvágyó bika. A gazda elmondta:

Vélhetően ez erdőben rejtőzködik. Ha megnyugszik majd kicsit, illetve a rendezvény körüli felhajtás is megszűnik várhatóan magától előjön majd. Amennyiben nem így lesz, akkor már nyugodt körülmények között tudjuk majd tovább keresni. Addig is kivárjuk, hogy megmutassa magát.

Drónnal is keresték már

Keresték már drónnal is az állatott, mely a Kaposvári Villamossági Gyár mögötti erdőbe szökött el. A Ferdinánd névre keresztelt fiatal bika idén szerepelt volna élete első kiállításán – mondta el a lapnak korábban az állat tulajdonosa.

Amikor megérkeztünk a kiállításra, akkor betereltük Ferdinándot egy karámba, viszont annak olyan alacsony volt az oldala, hogy a bika átugrotta. A Kaposvári Villamossági Gyár mögötti erdőbe szökött el. Éjjellátóval, drónnal is kerestük a 650 kilogrammos állatot. Onnét viszont elment már, legutóbb a Dombóvári úton látták többen is. Ferdinánd egy nyugodt bika, nem vad a természete, de nem szabad zaklatni. Ha engem meglát majd, akkor könnyebben be tudjuk fogni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 28. 14:31