Még nem tudni, mekkora a kár

agrarszektor.hu
Az elmúlt gazdasági évekhez képest a jelenlegi belvíz borította területek száma kimagasló. Ez komoly károkat okozott az előző évben, de ennél is jelentősebb lehet hatásuk 2011-ben- mondta dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a HírExtrának.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hozzátette, hogy a nyári aratáshoz szükséges őszi vetések mennyisége koránt sem valósult meg az optimális mértékben, emellett azokat az egyéb munkálatokat, mely a következő év előkészítéséhez lettek volna szükségesek, a gazdálkodók nem tudták elvégezni.

Elmondta, hogy nem lehet kiválasztani azt a kultúrát, melyet a legjobban sújtott a probléma, hiszen a mezőgazdaság minden szántóföldi és kertészeti kultúráját érinti, hiszen mind a gabonafélék esetében, mind a kertészeti növényeknél, illetve a gyümölcsfák esetében sincs kivétel.

Az államtitkár arra a kérdésre, hogy mekkora anyagi kárral számolhat az ágazat, azt felelte, hogy jelenleg lehetetlen összegszerűen felbecsülni a probléma mértékét, ezt majd csak a tavaszi munkák indulásakor fogják látni a gazdálkodó, addig felelősségteljes becslést nem lehet adni róla.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?