Kétszázmilliós erdészeti áfacsalás Somogyban

agrarszektor.hu
Két somogyi erdészeti társaságot csaknem 200 millió forint adócsalással gyanúsítanak. A pénzügyi nyomozók a vállalkozásokat irányító három Zala megyei férfit őrizetbe vették, a Kaposvári Városi Bíróság mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte - közölte az ügyben nyomozást indító Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ifkovics Andrea tájékoztatása szerint a két gazdasági társaság szabálytalanul forgalmazott erdészeti termékeket, fiktív számlákkal igazoltak valótlan költségeket, továbbá engedély nélkül kitermelt fával is kereskedtek. A szóvivő elmondta: a két vállalkozás a könyvelésben szereplő hamis bizonylatokat másik három, számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó cégtől szerezte be, az elcsalt általános forgalmi adó összege megközelíti a kétszázmillió forintot.

A pénzügyi nyomozók négy megyében húsz helyszínen tartottak házkutatást az ügyben érintettek lakó- és tartózkodási helyén, illetve a gazdasági társaságok székhelyén és irodáiban. Könyvelési iratokat, nyilvántartásokat, egyéb dokumentumokat, számítástechnikai eszközöket, erdészeti gépeket, szállítóeszközöket és egy szlovák rendszámú Audi személygépkocsit lefoglaltak, és zárolták a társaságok bankszámláját.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?