Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A globális élelmezésbiztonsági ranglistán a hét közép- és kelet-európai ország között Magyarország vezető helyen szerepel, míg az élelmiszerek minősége és biztonsága területén a régiós országok közül a legjobb helyezést érte el - derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) gazdaságkutató által készített legfrissebb felmérésből.
A kutatás adatai szerint az élelmezésbiztonsági világranglistát az Egyesült Államok vezeti, míg Magyarország a 107 fejlett, illetve fejlődő országot rangsoroló felmérés első harmadában, a 28. helyen szerepel - derül ki a tekintélyes londoni gazdaságkutató cég összeállításából. Az országokat 27 különböző mérőszám alapján rangsorolták abból a szempontból, hogy azok polgárai mekkora mértékben és milyen árszint mellett jutnak hozzá a megfelelő tápértékű, biztonságos élelmiszerekhez.
Az országok rangsorolására kidolgozott globális élelmezésbiztonsági index (Global Food Security Index - GFSI) három alindexből tevődik össze. Ezek közül az egyik az élelmiszerek minőségét és biztonságát veszi figyelembe. A felmérésből kiderül, hogy az élelmiszerek minősége, biztonsága terén Magyarország érte el a legjobb helyezést a kelet-közép-európai országok közül. A minőségi szempontoknál azt tekinti át a londoni kutatóintézet, hogy mennyire változatos és tápértékben gazdag a lakosság átlagos étrendje az adott országban, míg a biztonság terén például az ivóvíz elérhetőségét, illetve az élelmiszerbiztonságra felügyelő hatóságok tevékenységét vizsgálja.