Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A sertéshús áfájának öt százalékra csökkentése nemcsak fehéríti az ágazatot, hanem az importtal és a feketegazdasággal küzdő cégek versenyképességét is javítja - szögezte le sajtótájékoztatón Győrffy Balázs. Mint ismert, 2014 januárjától az élő- és félsertés áfáját csökkentették 5 százalékra. A fideszes képviselő szerint ennek hatásaként mintegy 200 ezerrel, 3,2 millióra nőtt a sertésállomány, növekedésnek indult az export, és 10-15 százalékkal nőtt a vállalkozások száma ezen a területen.
A sertéshúsra vonatkozó, 25 milliárd forintba kerülő áfacsökkentéssel tovább folytatják az ágazat fehérítését. Bíznak abban, hogy a döntés hosszútávon is megalapozottnak bizonyul, a tisztességes vállalkozók munkahelyeket tudnak megőrizni, teremteni és növekedési pályán marad az ágazat - mondta Győrffy Balázs az MTI szerint.
Fokozatosan valósulhat meg a teljes élelmiszerágazat besorolása alacsonyabb áfakörbe, mert csak drasztikus mértékű áfacsökkentés érne el a fogyasztókig, ami viszont számításaik szerint mintegy 240 milliárd forintba kerülne, és ezt a költségvetés jelenleg nem bírja el - tette hozzá a képviselő. A következő lépésnek a baromfiágazatot kell érintenie - állapította meg.