Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Csapdába ejti a ködöt egy chilei manufaktúra, amely így állítja elő söreit. Az arrafelé ritka természeti jelenségből vastagon szőtt hálókkal nyerik ki a vize, amelyet a gravitáció erejét felhasználva a hálók alatti tárolókba vezetnk - számol be a munchies.vice.com.
A főzde a chilei Atacama sivatagban található, amely a világ egyik legszárazabb pontja. Éves szinten 0,1 milliméternél is kevesebb csapadék hull le e vidéken, ahol a szárazság ellenére is megjelenik a köd, amelyből ötven éve vontak ki először vizet.
A módszer azóta sem változott, így a chilei sörfőzde ennek segítségével évente 24 ezer liternyi vizet állíthat elő, amely a söröknek különleges minőséget ad. A manufaktúra arany-borostyán színű, skót világos sörökhöz hasonló italt készíthet. Söreit közepesen "komplexnek" tartja, az ízüket pedig a maláta édességével és a karamell lágyságával jellemzi.
Manapság már számtalan hozzávalóból készíthetnek söröket, mivel a fogyasztók körében egyre népszerűbbek a különleges alapanyagokból előállított italok. Vannak például olyan sörfőzdék, ahol burgonyából, hóból és kezelt szennyvízből főzik a népszerű italt, így valójában nem meglepő az sem, hogy a chilei manufaktúrában ködből nyert vízből állítanak elő söröket.