Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Komoly logisztikai feladat a legnagyobb hazai fesztiválok borellátása. A VOLT-on például 10 ezer liter bor fogyott, az idei Szigeten pedig 20-25 ezer literrel számolnak- mondta el az agrárszektor.hu-nak Kathona Krisztián, a Borháló beszerzési igazgatója. A borkereskedés szerint a nyári fesztiválokon összesen 50-60 ezer liter bor fogyhat.
A cég annak érdekében, hogy a bor mindig friss legyen, akár naponta többször is szállít a fesztiválokra. A bort a normál pincehőmérsékletnél jóval hidegebben kell tárolni és szállítani, mert a vendéglátósok nem mindig tudják megoldani a hűtést. A fahordós borok nemcsak emiatt estek ki, hanem azért is, mert nincs két egyforma hordó, így nem garantálható, hogy mindig pontosan ugyanaz a bor kerül a vendéglátóhelyekre.
A bor és a fröccs egyre népszerűbb ezeken a rendezvényeken: a borkereskedők szerint
hiszen elegánsabb, könnyedebb ital. Egyre több külföldi is fogyasztja, spritzer néven népszerűsítik. Kathona elmondta: a fröccsborok kiválasztásánál hosszas keresés után esett a választás a Kamocsay Ákos neszmélyi Irsai Olivérjére és Merlot Roséjára.
A borfajták és a konkrét tételek kiválasztásnál az volt a fő szempont, hogy nőknek és férfiaknak, időseknek és fiataloknak egyaránt szerethető fröccsöt adjanak, hiszen a fesztiválokon ebben a formában fogy el a bor zöme, viszont az adottságok miatt kicsi a szortiment. A fröccsözés miatt vezérelv volt, hogy a bornak jó savgerince legyen, túlérett szőlőből készült, tompa boroknak nem volt esélyük.
A két alapbor mellett a Borháló öt palackozott bort is szállít a Szigetre: ez a szortiment a Várszegi Pincészet boraira épül.