Keserű év vár ránk, ha most nem figyelünk erre
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
A szélsőséges időjárás jelentős mértékben befolyásolta az idei bortermést a Tokaji borvidéken.
Komoly problémák vannak jelenleg a magyar borágazatban, nagy változásokra lenne szükség.
A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás keretében fokozni kell a kutatás-fejlesztési tevékenységet és azok támogatását a borágazatban.
Szakmai kampány fókuszában a talaj, mint a terroir egy eleme és annak összetett hatása.
Cikksorozatunk második részében a Bikavér és a Csillag hazájába látogatunk.
Sokáig fogják még emlegetni a 2024-es évet a hazai borászok, de nem épp jókedvükben.
30 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre a Balaton környéki borászatok szerkezetátalakításának támogatására.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a Magyar Talajtani Társasággal együttműködve különleges programsorozatot indít.
A miniszter szerint kulcsfontosságú a borászok összefogása a jövőben, és érdemes lenne pezsgőt és mustot is értékesíteni.
Hamar jön a szüret, nincs sok idő a szépítésre – Szekszárdon esőért, Egerben napsütésért imádkoznak a borászok.
Borágazati szereplők szerint egy természetes hullámvölgyet él meg a piac, de korai még temetni a borkultúrát.
A magyar bortermelés sikere érdekében elengedhetetlen az eredményes és megfelelő növényvédelem.
Bár kicsi ország Szlovénia, a borokhoz nagyon értenek, az ágazat kiemelt jelentőségű a mezőgazdaságon belül.
Egyedüli magyarként lett aranyérmes a balatonlellei Bujdosó Pincészet sauvignon blanc bor.
Nagy István szerint a borászokat a magyar agrárium "elöljárói", tevékenységük évekkel előre jelzi az európai mezőgazdaságra váró kihívásokat, és mutatja a megoldási lehetőségeket.
Megjelent a földrajzi árujelzőkről szóló új horizontális EU rendelet, mutatjuk a részleteket.
A legfrissebb jelentés szerint a bizonytalanság továbbra is állandó jellemzője az uniós mezőgazdaságnak.
Az SZTE tudósai megalapítják Magyarország első Geo Terroir Kutatócsoportját, ami óriási lökést adhat a hazai agráriumnak, élelmiszeriparnak és a turizmusnak.
Az Agrárszektor a Jammertal Borbirtokon járt: mutatjuk a galériát a látogatásunkról.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.