Az agrárminiszter szerint változás szükséges a magyar borágazatban

Az agrárminiszter szerint változás szükséges a magyar borágazatban

agrarszektor.hu
Magyarország elkötelezett a szőlészeti és borászati örökségének megőrzésében - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet alapításának 100. évfordulója alkalmából megtartott konferencián, vasárnap, Dijonban. A miniszter a rendezvényen kifejtette, Magyarország büszke arra, hogy 100 évvel ezelőtt ott lehetett Párizsban azon 8 ország egyikeként, melyek a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezetet (OIV) megalapították.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Ezt a közös, immár globálissá fejlődött munkát kívánjuk a magyar tradíciókra, szaktudásra alapozva folytatni. A szőlő-bor ágazat jelenlegi kihívásainak leküzdésében az OIV-re kiemelkedő szerep hárul. Ehhez a feladathoz az elfogadás előtt álló 2025-2029-es időszakra vonatkozó Stratégiai Terv jó alapot teremthet 

- tette hozzá.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagy István megjegyezte, a hagyományos bortermelő országokban, így hazánkban is a szőlőtermesztés, bortermelés és borfogyasztás fontos része az ország kultúrájának és nemzeti örökségének - írja az AM közleményében. A tárcavezető kitért arra is, hogy a szélsőséges időjárás negatív hatásait az elmúlt 3-4 év során mindannyian a saját bőrünkön tapasztalhattuk: extrém szárazság, magas hőmérséklet, hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadék, tavaszi fagyok.

Ezért a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás keretében fokozni kell a kutatás-fejlesztési tevékenységet és azok támogatását. A cél új fajták, alanyfajták termesztésbe vonása, a vegyszerhasználat csökkentése az időjárási szélsőségekhez való jobb alkalmazkodás érdekében

- emelte ki a miniszter.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?