Japán betört Magyarországra

agrarszektor.hu
Japán Magyarországon a legnagyobb ázsiai beruházó, és a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa az unió után. A távol-keleti szigetország idén mutatkozik be a szeptember második felében már 78. alkalommal megrendezésre kerülő OMÉK-on. A japán emberek előszeretettel fogyasztják például a mangalicából készült magyar élelmiszereket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A távol-keleti szigetország kormánya a köz- és magánszférával közösen tesz erőfeszítéseket a japán élelmiszeripari termékek megismertetésére a világban, és az export növelésére is. Emiatt lesz idén Japán a díszvendég az OMÉK-on - közölte Dzsunicsi Koszuge, Japán magyarországi nagykövete a rendezvény indító sajtótájékoztatóján.

Japán Magyarországon a legnagyobb ázsiai beruházó, és a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa az unió után. A japán emberek előszeretettel fogyasztják például a mangalicából készült magyar élelmiszereket - mutatott rá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Daróczi László, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az idei költségvetésük mintegy 3 milliárd forint. Ebből az OMÉK-ra 1,2 milliárd forint költhető, amit a kormány további 600 millió forinttal toldott meg. Két évvel ezelőtt 87 ezren látogattak ki a 900 kiállítót felvonultató vásárra.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06