Kamarai választások: 248 körzetben lehet majd szavazni

agrarszektor.hu
A november 3-i kamarai választásokon országosan 248 szavazási körzetközpontban adhatják le voksukat a kamarai tagok a 17 szakmai, érdekképviseleti szervezettel közös listát állító Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségére (MAGOSZ), vagy a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségére (MOSZ). A tagok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján, illetve saját e-irodájukba belépve tájékozódhatnak a kijelölt szavazási körzetközpontról.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A pártoló és tiszteletbeli tagok, valamint a hatályos, de nem érvényesített őstermelői igazolvánnyal rendelkezők kivételével valamennyi, 2017. június 30-án tagsági jogviszonnyal rendelkező kamarai tag jogosult részt venni a november 3-i megyei küldöttválasztáson - áll a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményében. A választás szervezésekor csaknem 360 ezer szavazó részére alakítják ki a voksolási feltételeket.

Országosan 248 választási körzetet jelöltek ki, majd a közlemény szerint a kamara - a megközelíthetőséget és az adott településeken élő, szavazásra jogosultak számát figyelembe véve - e körzetekhez rendelte hozzá az egyes településeket. A választási szabályzat értelmében a választásra jogosult tagokat a lakóhelyük, illetve székhelyük alapján sorolta be a kamara a megfelelő szavazási körzetbe. A szavazás helyéről a tagok a kamarai portálon és saját e-irodájukban tájékozódhatnak, illetve a későbbiekben postai úton választási értesítőt kapnak.

A kamarai tagoknak lehetőségük van arra, hogy ugyanazon megyén belül, de más szavazókörben adhassák le szavazatukat. Az átjelentkezéshez szükséges formanyomtatvány megtalálható a NAK portálján, illetve a falugazdász irodában is kérhető. A kitöltött formanyomtatványt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara posta- vagy email-címére kell eljuttatniuk az érintetteknek. A kérelemnek legkésőbb a megyei küldöttekről szóló szavazást megelőző ötödik napig, azaz október 29-én éjfélig kell a kamarához beérkeznie.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?