Megállapodást kötött a HNT és a Takarékbank

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és a Takarékbank. A pénzintézet speciális hiteltermékeket dolgoz ki a borszektor számára.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A megállapodás értelmében a Takarék Csoport december végéig speciális hiteltermékeket és banki szolgáltatásokat fejleszt ki a borszektor és a gazdálkodók részére - jelentette be Vida József, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója. A megállapodás illeszkedik a csoport stratégiájába, miszerint érdemben növelik részesedésüket az agrárhitel piacon, és középtávon az agrárium és az élelmiszeripar egyik vezető piaci szereplőjévé kívánnak válni mind ügyfélszám, mind a finanszírozás tekintetében.

Légli Ottó a HNT elnöke szerint a fenntartható szőlő- és bortermelés egyik alapja a pénzügyi feltételrendszer megteremtése. A létrejött megállapodás értelmében a HNT szaktudásával segíti a Takarék Csoportot, hogy a gazdálkodók számára speciális és kedvező pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat alakítson ki, amelyek figyelembe veszik az ágazat sajátosságait.

A szőlő-, és borágazatot az időt és a magas finanszírozást igénylő munkafolyamatok jellemzik. Ahhoz, hogy a termelők optimális érettségi állapotban tudják értékesíteni boraikat, vagy az új ültetvények időre termőre forduljanak, finanszírozási forrásra van szükség. Ennek biztosítása a HNT elnöke szerint speciális hitelkonstrukciókat igényel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?