Győrffy Balázst jelöli újra agrárkamarai elnöknek a Magosz

agrarszektor.hu
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) benyújtotta jelöltlistáját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberi választására, amelyen újra Győrffy Balázst jelölik a NAK élére. Győrffy Balázs a jövő legfontosabb feladataiként az öntözési stratégia kidolgozását, az élelmiszerek áfacsökkentését és az ágazati együttműködés kiszélesítését említette.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magosz és 17 támogató szakmai szervezet benyújtotta 1480 küldött jelöltet tartalmazó listáját a november 3-i agrárkamarai választásokra, és mind a 19 megyében állítottak jelölteket - jelentette be sajtótájékoztatón Jakab István, a Magosz elnöke. A jelöltek több mint 40 százalékát a Magosz szövetséges szervezetei jelölték a listára, ezért azt az "összefogás listájának" nevezte.

Győrffy Balázs, a Magosz alelnöke, a NAK jelenlegi elnöke szerint az elmúlt években az agrárkamara a falugazdász hálózat révén mintegy ezermilliárd forintot juttatott el a magyar agrárium szereplőihez. A falugazdászok idén nyáron átlagosan 25-30 százalékos béremelést kaptak. Egy reprezentatív közvélemény kutatás szerint az agrárkamarai tagok mintegy háromnegyede elégedett a NAK tevékenységével, és szakmailag felkészültnek tartják a szervezet - tette hozzá Győrffy Balázs.

A NAK elnöke a jövő kihívásai közül a legfontosabbak közé sorolta az öntözési stratégia mielőbbi kidolgozását, az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésének kiszélesítését és a további ágazati együttműködést.

A NAK tagjai november 3-án országszerte 248 kijelölt szavazókörben voksolnak a szervezet új képviselőire. A tagok a NAK portálján, illetve saját e-irodájukba belépve tájékozódhatnak a részükre kijelölt szavazási körzetközpontról.

A szeptember 8-i határidőig a Magosz mellett a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) küldöttjelölt-listákat. A MOSZ 9 megyében állított jelölteket. A küldöttjelölteket tartalmazó listákat az Országos Kamarai Választási Bizottság (OKVB) szeptember 30-ig veszi nyilvántartásba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?