Termékeket fejleszt és külföldön terjeszkedik a Nagykun-Hús

agrarszektor.hu
Új típusú, különböző krémeket tartalmazó sonka, és egy újabb palotás szalámi fejlesztését, majd piacra dobását tervezi a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft. A cég azt is tervezi, hogy méteres vastagkolbász elnevezésű termékével a külpiacokon is megjelenik, ehhez azonban fejlesztenie kell kapacitásait.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Új termékek bevezetését, köztük egy különböző krémeket tartalmazó sonka, és egy új típusú palotás szalámi piacra dobását tervezi a közeljövőben a Nagykun-Hús Kft. - mondta az agrárszektor.hu-nak Szegedi Sándor, a cég ügyvezető igazgatója a 12. Coop Rally-n. A termékek fejlesztésén túl a cég tervei között szerepel még a méteres paprikás vastagkolbász eljuttatása Csehországba, Szlovákiába és Romániába is, ahol már jelenleg is megtalálhatók a Nagykun-Hús a termékei.

Mivel Magyarországon nagy a kereslet a méteres paprikás vastagkolbász iránt, így a termék már a belföldi piacokon elfogy, és a cégnek jelenleg nincs elég kapacitása, hogy még többet készítsen belőle. Így ahhoz, hogy külföldre is eljuttathassák a terméket, az ügyvezető igazgató szerint elengedhetetlen a kapacitások növelése.

A sertéshús áfacsökkentésének előnyeit már most érzi a cég, ugyanis jelentősen visszaszorult a feketegazdaság az adómérséklés hatására. Emiatt nőtt a forgalmuk és csökkent az árverseny is a piacon. Ennek az az oka, hogy aki eddig áfát csalt, annak könnyebb volt olcsóbban árulnia a cég termékeit, most azonban ez a "piaci vákuum" megszűnt.

A sertéshús árának jelentős ingadozása, amely az elmúlt évet uralta, a cégnél is okozott fennakadásokat. Ahol ugyanis fél évre le vannak szerződve, ott ilyenkor nem tudnak változtatni az áron. Ahol viszont nincs szerződés, ott tudják követni az árváltozásokat - emelte ki az ügyvezető.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?