Nagyon sok adót csaltak el a csokoládéval

agrarszektor.hu
Összesen 626 millió forint adót csalt el egy tatabányai és egy budapesti cég a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) gyanúja szerint. Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából behozott csokoládét számla nélkül értékesítettek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az öt férfiból álló elkövetői kör több céget működtetett - nyilatkozta az MTI-nek Hideg-Göblyös Rita, a NAV közép-dunántúli bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense. A szállításhoz - az elektronikus útellenőrzés kijátszására - 3,5 tonna alatti teherautókat használtak, a beszerzéseket nem könyvelték és az árut közvetlenül a megrendelőkhöz vitték.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


A nyomozás során 15 millió forint értékű árut zárolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a NAV pedig két, édességgel teli gépkocsit foglalt le mintegy 3 millió forint értékben. Az elkövetők közül három férfi nyolc hónapon át előzetes letartóztatásban volt.

Az öt érintettet bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A pénzügyi nyomozók a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Komárom-Esztergom megyei főügyészségnek. Az elcsalt adó 626 millió forintot tesz ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?