Február elsejétől nem lehet csukát fogni

agrarszektor.hu
Február elsejétől fajlagos fogási tilalmi időszak lép életbe a csukára. A március 19-ig tartó tilalom kíméli a halfajt az ívási idő alatt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nem lehet csukát fogni február elsejétől - hívja fel a horgászok figyelmét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Életbe lép ugyanis a fajlagos fogási tilalom, amely az idén nem március 31-ig, hanem a húsvéti hétvége miatt két nappal korábban, március 29-én fejeződik be.

Az időszakos tilalmat a szabályozás azért írja elő, hogy a csukák minél nagyobb számban ívhassanak le a természetes vizekben. Az idei enyhe tél következményeként ráadásul a halak ívóhelykeresése és szaporodása korán megkezdődhet.

A halállományok ebben az időszakban a legsérülékenyebbek, mivel a halak - viselkedésük és tartózkodási helyük miatt - az ívás idején könnyebben zsákmányul ejthetők és az ilyenkor kifogott egyedekkel együtt az ivadékaik is elpusztulnának. Az állományveszteség megakadályozása érdekében február elejétől március végéig tilos háborgatni a szaporodáshoz készülő, ívóhelyek után kutató és ívó halakat - rögzíti a Nébih közleménye.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06