Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
2017-ben mintegy 156,9 millió tonna tejet dolgoztak fel az Európai Unióban, ami 3,5 millió tonnával több volt, mint a 2016-ban feldolgozott mennyiség - derül ki az Eurostat adataiból. Ennek a közel 160 millió tonnás mennyiségnek a 37 százalékát sajt előállítására használtak fel, a 29,3 százalékából vaj, a 12,5 százalékából tejszín, és a 11,1 százalékából friss tej készült. Savanyított tej készült a tej 4,2 százalékából, por alapú termékeket állítottak elő a 3 százalékából, a maradék 2,9 százalékból pedig egyéb termékeket készítettek.
Az EU-ban megtermelt összes tejnek a 98,9 százalékát dolgozták fel. A maradék 1,1 százalék vagy nem feldolgozott termékként végezte, így például a takarmányipar használta fel, vagy pedig visszakerült a farmokra.
Az Európai Unió tagállamai közül Németországban állították elő a legtöbb sajtot (2,2 millió tonna készült itt, ami az EU összes sajttermelésének 22 százaléka), őt követte Franciaország (1,9 millió tonna, az EU teljes mennyiségének 19 százaléka), a harmadik helyen pedig Olaszország végzett (1,3 millió tonna, az EU össztermelésének a 12 százaláka). A legtöbb friss tejet az Egyesült Királyságban állították elő 2017-ben, itt készült az unió összes friss tejének a több mint egyötöde (az uniós termelés 22,5 százaléka, azaz 6,9 millió tonna).