Minőségi menza? Lehetséges!

agrarszektor.hu
Javult a közétkeztetés minősége, de még van hová fejleszteni. Az Agrárkamara célja, hogy a hazai közétkeztetésben egészséges, biztonságos, főként helyi alapanyagokból előállított ételek készüljenek, amelyek mennyiségileg és minőségileg is megfelelnek a különböző korcsoportok igényeinek - hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének Országos Szakmai Napján.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A "Célkeresztben a közétkeztetési alapanyagok minősége" elnevezéssel megtartott konferencia fókuszában az élelmezésvezetők munkájának támogatása, érdekvédelmük képviselete, valamint az aktuális jogszabályok ismertetése állt. Az agártárca államtitkára leszögezte: a vendéglátás és a közétkeztetés helyzetének javítása érdekében 2010 óta számtalan intézkedés történt, mely munkában 2012-től, azaz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) létrejötte óta hatalmas szerepe van a hatóságnak.

2015-ben indult el Magyarországon a "Minőségvezérelt közétkeztetés" program, amely a helyi termékek közétkeztetésbe juttatását, valamint helyzetének javítását tűzte zászlajára. Újabb mérföldkőnek számított 2017, ugyanis az év második felétől kezdődően képzett auditorok végzik a közétkeztető létesítmények kötelező élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-higiéniai minősítését. Mostanáig összesen 4600 főző-, és 3600 tálalókonyhai auditja zajlott le az egységes minősítési szempontrendszer alapján.

EZ IS ÉRDEKELHET

A 2018-as esztendő egyik kiemelkedő hozadéka, hogy elkészült az "Útmutató a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához" második, átdolgozott kiadása. Az aktualizált szakmai útmutató figyelembe veszi a jogszabály-változásokat, illetve ismerteti a legjobb gyakorlati tapasztalatokat, külön a közétkeztetés vonatkozásában is. Zsigó Róbert szólt arról is: örömteli eredmény, hogy

az elmúlt években csökkent a közétkeztetésben bekövetkező élelmiszer eredetű megbetegedések száma.

Az Agrárminisztérium és a Nébih a szemléletformálás számos eszközével is él, például közétkeztetési szakácsversenyek szervezésében és támogatásában vesznek részt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állattenyésztés

Ki szeretne drágább csirkét venni?

A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?