Ilyen boros címkét sem láttunk még: sztárfestővel dolgozik az Ostoros

agrarszektor.hu
Három prémium vörösbort dob a piacra ősszel az egri Ostoros Családi Pincészet Soltész borcsaládja. A palackok érdekessége, hogy a címkére a Munkácsy-díjas képzőművész, Bukta Imre egy-egy alkotása került.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A második generációs Ostoros Családi Pincészet már több mint ötven éve készít bort az Egri borvidéken - hangzott el az új Soltész prémium borcsalád bemutatkozó rendezvényén. A borászat igyekszik időről időre újdonságokkal is a piacra lépni, a Soltész márkanév alatt ugyanis a pincészet prémium kategóriájú vörösborai kerülnek forgalomba. Ennek a sorozatnak a három legfontosabb, ősszel debütáló tétele: a Nemzeti Borválogatásba is bekerült Kékfrankos; az Országos Borversenyen aranyérmes, Delelő elnevezésű, cabernet sauvignon-zweigelt-merlot házasítás, valamint egy 2016-os évjáratú, Bordeaux-ban úgyszintén aranyéremmel elismert Egri Bikavér Superior.

Ezeket az általunk legjobban kedvelt vörösborokat szerettük volna vizuálisan is megkülönböztetni a többitől. Az Egerhez sok szálon kötődő Bukta Imrét kerestük meg azzal az ötlettel, hogy egy-egy műalkotását megjeleníthessük a címkén - meséli Soltész Gergő, tulajdonos.

A Kékfrankosra a Korcsolyázó cigánylány című festmény került, a cuvée-re a házasítás nevét is adó Delelő, míg a Bikavéren a Béla fácánnal című alkotás látható. A három festményből Ipacs Géza grafikus készített boros címkéket. Az új Soltész borok szeptemberben debütálnak majd. 

Nem megszokott az, hogy egy boros címkén telibe vagy nyomva egy festmény, és sokan feltehetik a kérdést, hogy de mi köze van Bélának a borhoz? Kihívásnak tartom, hogy kortárs művész munkája egyáltalán rákerül egy címkére, hiszen ilyen még nem volt. 
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?