Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Ha a 12 hónap alatti árváltozásokat nézzük, 2018. decemberhez viszonyítva, akkor a következőket tapasztalhattuk: az élelmiszerek ára 5,9%-kal nőtt, ezen belül a sertéshúsé 23,7%-os emelkedést mutatott, a párizsié és a kolbászé 13,2%-osat, a cukor 12,2%-kal drágult, az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) ára pedig 8,3%-kal nőtt - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.
2019. novemberhez viszonyítva 1 hónap alatt a fogyasztói árak átlagosan 0,3%-kal emelkedtek. Az élelmiszerek ára átlagosan 0,7%-kal nőtt, ezen belül a sertéshús 7,5%-kal, a liszt 2,6%-kal, a párizsi és a kolbász 2,4%-kal, a tojás pedig 2,3%-kal lett drágább, míg a kenyér ára átlagosan 2,0%-ot nőtt. Az alkoholmentes üdítőitalok ára 1,1%-kal, a sajté pedig 0,9%-kal csökkent.
2019-ben az előző évhez képest a fogyasztói árak átlagosan 3,4%-kal nőttek, ezen belül az élelmiszerek 5,4%-kal lettek drágábbak az előző évhez képest. Összességében a tartós fogyasztási cikkekért 0,3%-kal kevesebbet kellett fizetni.