Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A gyerekek gyakran követelnek egészségtelen ételeket. Olykor-olykor a kedvükre tehetünk, de tartsuk szem előtt, hogy ha már gyorsfagyasztott alapanyagból dolgozunk, legalább az egyéb összetevőkben hozzuk a minőséget.
Alapanyagok 10 burgerre:
Hamburgerzsemle és hamburger
Szósz:
- 0,5 dkg avokádókocka vagy avokádó
- 0,5 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 db lime
- 8 dkg paradicsom
- só, bors
Pirított gombához:
- 250 g barna csiperke
- 5 dkg vöröshagyma
- 1,5 ek (modenai) balzsamecet
- só, bors
Rukkola
Paradicsom szeletelve
- Elkészítjük az avokádókrémet. Ne készítsük túl intenzívre, mert elnyomja a hamburger ízét. Előkészítjük a paradicsomot, kivágjuk a magját és a húsát apró kockákra vágjuk. A lilahagymát összekockázzuk és lesózzuk, majd a levét kinyomkodjuk. Az előkészített alapanyagokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a lime levét és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ne törjük össze az avokádót teljesen krémesre, hagyjuk darabosra!
- A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, kevés olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott barna csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a balzsamecetet. Erős lángon pirítjuk, de ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a gombát, hogy megmaradjon a szaftossága.
- A burgert rostlapon (vagy serpenyőben) oldalanként 2-2 percig süssük, maximum 72 fokos maghőmérsékletig.
- A hamburgerzsemléket félbevágjuk, megpirítjuk.
- Utolsó lépésként összeállítjuk a burgert. A buci mindkét felét megkenjük az avokádókrémmel, arra tesszük a paradicsomszeleteket és a burgert, erre halmozzuk a pirított gombát és a rukkolát, majd ráhelyezzük a zsemle tetejét.
Címlapkép: Beyond Meat