Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A NAIK AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői átlagára 100,46 forint/kilogramm volt 2020 augusztusában - derül ki a NAIK AKI legfrissebb jelentéséből. A fehérjetartalom 0,01 százalékpontos és a zsírtartalom 0,02 százalékpontos javulása és az alapár stagnálása mellett a nyerstej átlagára nem változott 2020 augusztusában a júliusihoz képest és 2 százalékkal meghaladta az előző év azonos hónapjának átlagárát. A nyerstej felvásárlása az előző havi mennyiségnél 2 százalékkal kevesebb, míg a 2019. augusztusinál 12 százalékkal több volt. A nyerstej kiviteli ára 97,39 forint/kilogramm volt 2020 augusztusában, az előző havihoz képest 2 százalékkal, az előző év azonos hónapjához képest 8 százalékkal csökkent. A kiviteli ár 3 százalékkal maradt el a termelői átlagártól. A NAIK AKI PÁIR adatai szerint a nyerstej kiszállítása 15 százalékkal csökkent 2020 augusztusában az előző év azonos hónapjához viszonyítva.
A NAIK AKI PÁIR adatai szerint a hazai előállítású tejtermékek közül emelkedett a vajkrém és a 2,8 százalék
zsírtartalmú zacskós friss tej (egyaránt +12 százalék), a tehéntúró (+11 százalék), az 1,5 és a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos tartós tej (egyaránt +9 százalék), a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos friss tej, a gyümölcsös joghurt és a trappista sajt (egyaránt +7 százalék), a tejföl (+6 százalék), az adagolt vaj és a kefir (egyaránt +2 százalék), a natúr joghurt (+1 százalék) feldolgozói értékesítési ára, míg az ömlesztett sajté (-4 százalék) csökkent 2020 augusztusában az előző év azonos hónapjához képest. A KSH adatai szerint az 1,5 százalék zsírtartalmú pasztőrözött ESL (hosszan friss) tej fogyasztói ára áfával 13 százalékkal, a 2,8 százalék zsírtartalmú pasztőrözött ESL (hosszan friss) tejé 12 százalékkal, a trappista tömbsajté 10 százalékkal nőtt ugyanebben az összehasonlításban.