Mit, miért, hogyan: itt van minden, amit a pálinkáról tudni kell

Mit, miért, hogyan: itt van minden, amit a pálinkáról tudni kell

agrarszektor.hu
Egyre többen tudják: a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínáljuk? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt?

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újonnan megjelent kiadványa, amely elsősorban a vendéglátó szakmában dolgozóknak segít eligazodni a pálinkák világában. A "Szakszerű pálinkakínálás vendéglátó-ipari szakemberek részére" című kötet letölthető a NAK oldaláról.

A kamara Élelmiszeripari kézikönyvek sorozata keretében készült kiadvány a minőségi, mértékletes, ám élvezetes pálinkafogyasztás kultúráját hivatott megismertetni a fogyasztókkal a vendéglátó-ipari szakemberek közreműködésével. A kiadvány a minőségi pálinka alapanyagától kezdve a jogszabályokon, jövedéki ismereteken túl bemutatja az uniós illetve a nemzeti földrajzi árujelzővel védett pálinkákat is. Emellett többek közt eligazít a pálinkakínálás, -kóstoltatás világában, valamint gasztronómiai tanácsokkal is szolgál.

A kamara kifejezett célja, hogy a minőségi magyar pálinkát kínáló hazai gyártókat segítse úgy, hogy ahhoz a vendéglátásban dolgozó szakembereket kéri fel társnak. Egy kiváló pálinkát fáradságos és figyelmes munka elkészíteni, így hisszük, hogy arról a fogyasztónak is többet illik tudnia, és nem pusztán az árcédula alapján döntenie. Egy szakszerűen bemutatott, szépen felkínált tétel a finom ételek mellett pedig garantáltan meggyőzi a vendéget, hogy jó helyen jár, ahová érdemes visszatérni - ebben a folyamatban igyekszünk közreműködni.

A kamara Élelmiszeripari kézikönyv sorozatának ez a 8. kötete, mely - a többi kiadvánnyal egyetemben - elérhető a NAK internetes portálján. A kiadványt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnerszervezete, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség is ajánlja a vendéglátó-ipari szakemberek, az érdeklődő fogyasztók, valamint az élelmiszerlánc szereplői számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?