Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Február 21-25. között rendezték meg Dubajban a Dubai World Trade Centerben a Gulfood 2021 expót. A nemzetközi élelmiszeri vásáron 85 ország 2500 cége mutathatta be termékeit az arab térség importőrei előtt. A kiállításnak idén azért volt külön jelentősége, mert az elmúlt évben a koronavírus járvány miatt szinte minden világszintű szakkiállítást és rendezvényt lemondtak, elhalasztottak, az élelmiszeripari “kiállítóknak" csak az online térben volt lehetőségük termékeik bemutatására és a kapcsolatépítésre. A rendezvényről korábban az Agrárszektor is beszámolt.
A Kőröstej Csoport a koronavírus járvány ellenére is jelen volt Gulfood 2021 kiállításon, mégpedig külön, önálló standdal várta az egyik legnagyobb magyar sajtexportőr a látogatókat. Ezek - szigorú biztonsági előírások betartásával - meg is kóstolhatóak voltak a standján: a Hajdú grillsajtok, a kashkaval, a krémfehér sajtok, a labneh, az ömlesztett sajtok, a kördobozos sajttól a lapka sajtokig.
Mint minden Gulfood kiállításon, most is jelen voltak magyar termékek, az Agrármarketing Centrum (AMC) ezúttal 11 kiállító részvételével, 156 négyzetméteres standdal képviselte Magyarországot, de a Kőröstejnél úgy gondolták, hogy a külön stand egyfelől kiemeli a jelenlétüket, másfelől így a termékkörüknek megfelelő tematikus szekcióban lehetnek jelen a kiállításon.
Az ételkóstolásnak ugyanakkor a koronavírus járvány miatt szigorú szabályai voltak, minden ételt és italt egyszerhasználatos tányéron vagy pohárban szolgálhattak fel, a kóstolás alkalmával 4 négyzetméternek kell jutnia egy személyre. A Kőröstej standján is egyszerre csak 5 látogató tartózkodhatott. A névjegyek átadása is korlátozott volt, az a jellemző, hogy QR-kódok segítségével töltötték le az érdeklődők kedvelt gyártóik elérhetőségét, illetve a céginformációkat.
Mivel a kiállítók tematikus szektorokban kaptak helyet, így könnyen megtalálhatták kedvenceiket a látogatók. De a standok előtt folyamatosan monitorozták a befogadó kapacitást, az ott tartózkodóknak a megengedett maximális létszám-előírást be kellett tartania.
Az ötnapos Gulfoodon a járványügyi szabályokat egészségügyi és biztonsági útmutatóban írták elő, a jelenlévők közötti két méter távolság betartása és a maszk viselése is kötelező volt. Az expo teljes területét rendszeresen fertőtlenítették, emellett több helyszínen fertőtlenítő kapukat is kihelyeztek.
(A cikkben szereplő képek a Kőröstej Csoport tulajdonát képzik.)