Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
2023-ban minden nagyobb európai sertéshústermelő országban csökkentek a sertésvágási számok, ez pedig súlyos következményekkel járhat a sertésfeldolgozó iparra nézve. A szakértők szerint a megváltozó fogyasztói szokások miatt Európában a jövőben fellendülhet a baromfihúsok fogyasztása, ugyanakkor egy friss felmérés szerint Németországban a megkérdezetteknek már csak az egyötöde fogyaszt minden nap húst, illetve a felmérésben résztvevők fele tudatosan korlátozza a húsfogyasztását.
A szakemberek úgy látják, hogy Európában a sertéstenyésztés és -feldolgozás nyugatról fokozatosan egyre keletebbre tolódhat. Bár a visszaesés jelenleg Magyarországon is tapasztalható, az ágazat súlypontjának elmozdulása komoly lehetőségeket rejt hazánk számára - hangzott el a Portfolio Checklist podcast-adásában.
Noha a sertéshús fogyasztása az EU-ban épp csökkenőben van, az ázsiai országok jószerével bármennyi sertéshúst fel tudnak venni, hiszen az ottani termelés jelentősen elmarad a fogyasztói igényektől. A sikeres exporthoz viszont az kell, hogy az európai vagy amerikai sertéshúsnak minden szükséges dokumentuma rendben legyen, valamint az, hogy az ország sertéspestis mentes területnek számítson. Ha ezek a feltételek fennállnak, akkor a sertéshúsok és egyéb termékek egy megbízható, masszív piaccal rendelkeznek.
A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, valamint a cikkbe ágyazott lejátszóban is: