Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Méhészkedni sokféleképpen lehet, sikeresen méhészkedni viszont nem. A méhészet teljesen más világ, más életforma és azt gondolná az ember, hogy mekkora szabadság. Pedig ez a kijelentés nem teljesen helytálló, mert ha munka van, akkor nincs a méhésznek se éjjele, se nappala. Márpedig munka egész évben akad, kezdve a méhek kezelésével, amely tavasztól egészen késő őszig tart, majd a téli műhelymunkálatok, amikor a méhészek felkészülnek a következő szezonra. És ott a méz, a folyékony arany, a munka gyümölcse. Annak értékesítési módja nagyon meghatározó - írja a NAK.
Helyezzük a fókuszt a hazai mézfogyasztásra, az üveges értékesítésre, melynek elsődleges célja a magyar méz hazai piacon történő értékesítése. A marketing itt kerül előtérbe. Hogy tekintsünk a mézre? Ezt jó, ha eldöntjük, mert ez alapján szélesebb körben tudunk több típusú vásárlói réteget megcélozni. A méz csemege. Számtalan fajtaméz áll a fogyasztó rendelkezésére. Ha megnézünk egy közép árkategóriás csokoládé árat, a méz kg-os ára messze eltörpül mellette. A méz a mindennapjainkba illeszthető, megfizethető. Ennek ellenére a hazai mézfogyasztás is rendkívül alacsony, átlagosan mindössze egy kilogramm évente, de ez az egy kilogramm is úgy alakul ki fejenként, hogy aki mézet eszik, az legalább 5-10 kilót elfogyaszt egy évben. Ami viszont azt jelenti, hogy több millió magyar nem is eszik mézet.
A méz ajándék. Stílusos, apró üvegcsékbe zárva, szépen felöltöztetve komplett ajándék varázsolható belőle, ami nemtől, kortól függetlenül minden korosztálynak ajándékozható. Egészséget, egészséges ajándékot ki ne szeretne ajándékozni-kapni? Megfizethető ajándék, mely egy címkével könnyedén személyre szabható. A méz gyógyszer. Minden fajtának megvan a maga jótékony hatása. Természetes gyógymód, testünket kívülről és belülről is gyógyítja, elménkre is jó hatással van. Elérhető áron tudunk házi patikát adni a vásárlók kezébe. Nem minden vásárló tudja, hogy a mézben levő természetes cukrok arányától függően a természetes méz előbb vagy utóbb bekristályosodik. Kristályos állapotban a méz a torok „kéményseprője”, és szaunában is kiváló bőrradír.
A méz fűszer. Az egészségtudatos táplálkozás nem újkeletű dolog. A méz természetes édesítőszer, és a cukor maximálisan kiváltható vele. Igaz a szénhidráttartalmuk közel azonos, mégis a méz glikémiás indexe alacsonyabb (50-55, ezzel szemben a cukoré 68). Az alacsonyabb érték lassabb felszívódásra utal, nem emeli meg a vércukorszintet. A mézes ételek ne merüljenek ki annyiban, hogy mézes puszedli és mézes krémes. Számos főétel, leves készíthető megfizethető alapanyagokból. Könnyedén konyhánk mindennapi fűszerévé tehetjük ezt az aranyló csodát. A kávé egy közkedvelt élvezeti cikk, a cukor helyett édesítsük mézzel!
A méz mellett ne felejtsük el megemlíteni a méhek által termelt méhviaszt sem, melyből gyertyák születhetnek. A gyertya ismét kezd népszerűvé válni. Sokan nem tudják, hogy a méhviasz nem tartalmaz semmiféle mesterséges anyagot, égéskor fertőtleníti a levegőt, tisztítja a felső légutakat. Nem elhanyagolható az sem, hogy magasabb olvadáspontja miatt kétszer hosszabb égésidővel rendelkezik, mint egyéb más gyertyák.