Fellépne a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok ellen a Bizottság

Fellépne a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok ellen a Bizottság

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok elleni fellépés jegyében kikéri a mezőgazdasági termelők és az élelmiszerláncban érintett cégek véleményét. A kapcsolódó online kérdőívet 2024. március 15-ig lehet kitölteni, akár magyarul is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Európai Bizottság felkéri a mezőgazdasági termelőket és az élelmiszerlánc bármely részéhez kapcsolódó kisebb beszállítókat, hogy osszák meg a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatos tapasztalataikat. A kapcsolódó online kérdőívet 2024. március 15-ig lehet kitölteni, akár magyarul is. Az elmúlt hetekben a mezőgazdasági termelők és szövetségeik aggályokat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy az élelmiszer-ellátási láncon belül elterjedtek a tisztességtelen gyakorlatok. A felmérést kitöltve a gazdák és kisebb beszállítók beszámolhatnak az aggodalmaikról, és megoszthatják az ilyen gyakorlatokkal kapcsolatos tapasztalataikat. A Bizottság, miután korábban bemutatta az uniós gazdák terheit csökkentő egyszerűsítési lehetőségeket, olyan intézkedések előkészítésén is dolgozik, amelyek javítják a mezőgazdasági termelők élelmiszerláncon belüli helyzetét, és hatékonyabbá teszik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok elleni fellépést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58