Kína háborút indít az uniós élelmiszer ellen?

Kína háborút indít az uniós élelmiszer ellen?

agrarszektor.hu
Tovább élesedhet a kereskedelmi adok-kapok Kína és az Európai Unió között, miután több termékkört érintő vizsgálatot követően hasonló hatósági eljárást követelnek a kínai cégek az uniós tejtermékekkel szemben is – írja a Reuters.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

- jelentette szombaton az államilag támogatott kínai Global Times című újság egy meg nem nevezett "üzleti bennfentesre" hivatkozva. Az X-en megjelent bejegyzésben közölt jelentés más részleteket nem közölt.

Az EU 2023-ban 1,7 milliárd euró értékben exportált tejtermékeket Kínába, szemben a 2022-es 2 milliárddal - derül ki az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának az Eurostatra hivatkozó, új lapot nyitó adataiból.

Egyik eljárás a másik után

A jelentés az EU és Kína közötti kereskedelmi feszültségek fokozódásával párhuzamosan készült, mivel az EU vizsgálatokat folytat különböző Kínából származó importtermékek ellen, hogy megvédje a hazai gyártókat. Januárban Kína vizsgálatot indított az EU-ból importált szeszesitalokkal kapcsolatban.

Májusban viszont az EU kezdeményezett vizsgálatot a Kínából származó, ónnal bevont vagy bevont síkhengerelt vas- vagy acéltermékek ellen. Az Európai Bizottság vizsgálatot folytat a Kínában gyártott elektromos járművek ellen is, ami várhatóan további vámok kivetéséhez vezet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 29. 16:01