Egyre több ilyen élelmiszert esznek az olaszok: tudhatnak valamit?

Egyre több ilyen élelmiszert esznek az olaszok: tudhatnak valamit?

agrarszektor.hu
Az Znione Italiana Food felmérése szerint 2024-ben az olaszok 7,2%-a vegetáriánus, jelentős növekedést mutatva a tavalyi 4,2%-hoz képest. A fiatalok körében különösen népszerű a növényi alapú étrend, amelyet a környezeti előnyök és az étrend diverzifikálása érdekében egyre többen választanak.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Az Znione Italiana Food a Vegetáriánus Világnap (október 1., egyben az Állatok Világnapja) alkalmából készített felmérést, amelynek eredményei szerint a tavalyi 4,2% után 2024-ben már az olaszok 7,2%-a vallja magát vegetáriánusnak. Az elemzés kiemeli, hogy a fiatalok nagy hatással vannak a trendre: az elmúlt évben a 17-35 évesek 82%-a állította, hogy túlnyomórészt növényi alapú étrendet követett vagy követhet a jövőben - írja a Frutiveb.

A jelentés kitér arra is, hogy az értékesítési adatok szerint a növényi alapú termékek megbecsültsége egyre nő, és a 35 év alatti korosztály 40,5%-a állítja, hogy étrendjének diverzifikálása érdekében választott növény alapú élelmiszereket. A növényi alapú termékek szélesebb körű használatának és a növényi fehérjékre összpontosító étrend egyre gyakoribb elfogadásának egyik oka, hogy a fogyasztók szerint ezek környezeti hatása kisebb az állati eredetű élelmiszerekénél: 10 fiatalból több mint 6 (66,5%) vallotta, hogy kifejezetten hasznosnak tartja a növényi alapú termékeket a bolygó védelmének szempontjából.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?