Áll a bál a McDonalds-nál: veszélyes kórokozót találtak a hamburgerekben

Áll a bál a McDonald's-nál: veszélyes kórokozót találtak a hamburgerekben

agrarszektor.hu
A McDonald's étteremlánc negyedfontos hamburgerei kapcsolatba hozhatók egy E. coli járvánnyal az Egyesült Államokban - közölte az amerikai betegségellenőrzési és megelőzési központ (CDC). A járvány következtében egy ember életét vesztette, és legalább tízen kórházba kerültek. A gyorsétterem-lánc részvényei a hír hatására jelentősen csökkenni kezdtek a tőzsdén - derült ki a Yahoo Finance és az ABC News tudósításából.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Egyre súlyosabb a McDonald's étteremláncnál kirobbant E. coli járvány, amelynek mostanra már halálos áldozata is van. A CDC honlapján közzétett információk szerint a járvány tíz államot érint, a legtöbb megbetegedést Coloradóban és Nebraskában regisztrálták. Az ügynökség gyorsan zajló járványügyi vizsgálatként jellemezte az esetet.

A legtöbb megbetegedett ember arról számolt be, hogy a McDonald'sból származó negyedfontos hamburgert evett. Az ügynökség nyomozói jelenleg azon dolgoznak, hogy pontosan azonosítsák a fertőzés forrását

- állt a CDC közleményében.

A McDonald's gyorsan reagált a helyzetre: Cesar Piña, a vállalat észak-amerikai ellátási láncért felelős vezetője közölte, hogy gyors és határozott lépéseket tesznek az ügy kivizsgálása érdekében. A vállalat belső vizsgálata szerint

a megbetegedések egy részének hátterében a negyedfontos húspogácsában használt szeletelt hagyma állhat, amelyet egyetlen, három elosztóközpontot ellátó beszállítótól szereztek be.

Az étteremlánc óvintézkedésként több államban ideiglenesen kivonta a kínálatából a negyedfontos hamburgert, és leállította a friss szeletelt hagyma és a negyedfontos marhahúspogácsák használatát. Az érintett területek között van Colorado, Kansas, Utah, Wyoming, valamint Idaho, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, Új-Mexikó és Oklahoma egyes részei.

A CDC felhívja a figyelmet arra, hogy az E. coli fertőzés tünetei általában 3-4 nappal a baktérium elfogyasztása után jelentkeznek, és súlyos gyomorgörcsöket, véres hasmenést és hányást okozhatnak. Az ügynökség azt javasolja, hogy aki súlyos tüneteket tapasztal és nemrégiben McDonald's-os negyedfontost fogyasztott, azonnal forduljon orvoshoz.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. október 23. 05:58