Járvány tört ki a McDonalds-ban: megvan a halálos fertőzés forrása

Járvány tört ki a McDonald's-ban: megvan a halálos fertőzés forrása

agrarszektor.hu
A McDonald's éttermekben kitört E. coli járvány miatt több gyorsétterem-lánc is eltávolította étlapjáról a friss hagymát az Egyesült Államokban. A járvány eddig 49 megbetegedést és egy halálesetet okozott. Az érintett éttermek és az egészségügyi hatóságok vizsgálják az eset körülményeit, miközben a fogyasztók egy része aggódva figyeli a fejleményeket - írja a Reuters.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A McDonald's csütörtökön bejelentette, hogy a Taylor Farms volt az eltávolított szeletelt hagyma beszállítója. A cég több tétel sárga hagymát is visszahívott. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) megerősítette ezt az információt. A Burger King éttermek mintegy 5 százaléka szintén a Taylor Farms-tól szerezte be a hagymát. A lánc szóvivője szerint azonban őket még nem keresték meg az egészségügyi hatóságok, és nem volt megbetegedés náluk. Ennek ellenére óvatosságból ők is eltávolították a friss hagymát az étlapjukról. A Yum Brands, amely a KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell láncokat üzemelteti, szintén úgy döntött, hogy "óvatosságból" eltávolítja a hagymát kínálatából.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium szerdán közölte, hogy a járvány valószínűsíthető forrása a friss hagyma. Az FDA hozzátette, hogy szövetségi és állami partnerekkel, valamint az érintett vállalatokkal együttműködve vizsgálja, hogy valóban a hagyma-e a járvány forrása. A McDonald's az amerikai éttermeinek körülbelül egyötödéből kivonta a Quarter Pounder terméket, többek között Colorado, Kansas, Utah és Wyoming államokban, valamint Idaho, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, Új-Mexikó és Oklahoma egyes részein.

A vállalattól azt az utasítást kaptuk, hogy a belátható jövőben ne használjunk hagymát

- nyilatkozta Maria Gonzales, a Colorado állambeli Longmontban található Burger King egyik éttermének ügyeletes vezetője. A járvány kitörése után a Reuters helyszíni ellenőrzései szerint Coloradóban még mindig sokan látogatták a McDonald's éttermeket, bár néhányan kerültek a hamburgereket. Az E. coli járvány kitörését először szeptember végén jelentették az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának. Az eset komoly hatással lehet a McDonald's és más érintett éttermek forgalmára, hiszen a korábbi hasonló járványok után jelentősen visszaesett az érintett láncok értékesítése.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?