Döbbenetes, ami ezzel a zöldséggel történik a lengyel piacokon

Döbbenetes, ami ezzel a zöldséggel történik a lengyel piacokon

agrarszektor.hu
Lengyelországban októberben is folytatódik a póréhagyma áresése. Az előző évek mindegyikében tapasztalt zuhanás. idén is megkezdődött, de a szűkös kínálat miatt már novemberben drágulás várható.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A lengyel nagybani piacokon szeptember elején a póréhagyma ára még mindenkori rekordot jelentő 5 PLN/kg (465 Ft/kg) szinten állt, majd innen folyamatos csökkenéssel október közepére 3,85 PLN/kg (355 Ft/kg) környékére esett. Ez a tendencia megfelel a szokásosnak az év ezen szakaszában, amikor a jelenleg is zajló betakarítás miatt egyre nő a piacra kerülő mennyiség - inkább az a szokatlan, ha ez nem következik be, mint például idén a sárgarépa esetében. Nem mindegy azonban ennek a csökkenésnek a mértéke, és az, hogy milyen szintről kezdődik el. Az idén bekövetkező áresés a szeptemberi rekord szintről indul, üteme viszont gyorsabb a szokásosnál, ám míg így is csaknem 40%-kal az ötéves átlag felett alakul a nagybani átlagár - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?