Az évszázad bűnténye: elloptak 22 tonna sajtot

Az évszázad bűnténye: elloptak 22 tonna sajtot

agrarszektor.hu
A nagykereskedőnek álcázott rablók 22 tonna luxus cheddart loptak el a londoni Neal's Yard Dairyből, 300 ezer font (145,5 millió forint) értékben, mielőtt a csalást felfedezték. Jól mutatja az angol együttműködések biztonságát, hogy a kistermelőket teljes mértékben kártalanítja a pórul járt cég. Az ismert séf, Jamie Oliver is megszólalt az ügyben, aki „arcátlan rablásnak” nevezte az esetet - számol be a Hindustan Times.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A lopás, amely több mint 950 kerék prémium minőségű kézműves cheddart érintett, megrázta az ágazatot, a tejüzemet és partnereit jelentős pénzügyi veszteség érte.

Profinak tűntek a csalók

A rablás során a Neal's Yard Dairy Southwarkban található raktárát vették célba a tolvajok, akik egy jól ismert francia üzlet legális beszállítójának adták ki magukat. A tejüzem munkatársai, akiket meggyőzött a csalók trükkje, rábízták az értékes rakományt egy - szerintük - szokásos tranzakcióra.

A Metropolitan Police, amely jelenleg is nyomoz az ügyben, megosztotta: "Október 21-én, hétfőn bejelentést kaptunk arról, hogy egy southwarki székhelyű gyártól nagy mennyiségű sajtot loptak el. A körülmények feltárása folyamatban van". A hatóságok egyelőre nem tettek letartóztatásokat a lopással kapcsolatban.

A Neal's Yard Dairy kártalanítja a kistermelőket

Ezek a kiváló minőségű, kézzel készített cheddarjukról ismert termelők megmenekültek a pénzügyi következményektől, köszönhetően a Neal's Yard Dairy azon döntésének, hogy átvállalja a lopás terhét.

A mintegy 300 ezer fontra (145,5 millió forintra) becsült veszteséggel az ellopott áru a Neal's Yard cheddar-készletének jelentős részét teszi ki, ami mind a vállalatra, mind a kézművesekre hatással van.

A híres séf és vendéglős, Jamie Oliver az Instagramon fejezte ki megdöbbenését a lopás miatt, és hívta fel a figyelmet az esetre a közösségi médiában. A séf hangsúlyozta a cheddar zsákmány jelentős értékét és kijelentette:

Az események sokkoló fordulatával a Neal's Yard Dairy egy hatalmas méretű, arcátlan rablás áldozatává vált.

"A tolvajok, akik egy francia kiskereskedő nagykereskedelmi beszállítójának adták ki magukat, átverték a Neal's Yard Dairy londoni raktárának munkatársait. Az értékes kézműves cheddar értékes rakományát jóhiszeműen küldték ki, hogy aztán nyomtalanul eltűnjenek" - tette hozzá Oliver. A nyomozás folytatódik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. október 27. 12:31