1 hónap múlva jön az Agrárium 2025 konferencia!
A rendezvény célja, hogy áttekintse mindazokat a fontos támogatási, szabályozási, finanszírozási, piaci és jövedelmezőségi változásokat, illetve kilátásokat, amelyek döntően meghatározzák az agrárgazdasági vállalkozások egész éves eredményes gazdasági/üzleti tevékenységeit.
Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre!
35% kedvezmény NAK-szaktanácsadóknak és NAK-tagoknak!
A tejtermék-, túró- és sajtgyártás elméleti alapjait sajátíthatták el a FINO dolgozói a mintegy másfél éves képzés során. Ezenkívül gazdasági, vállalkozási ismereteket, valamint minőségbiztosítást is tanultak a Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában.
A képzésben a termelési és az adminisztrációs területen dolgozó munkavállalók egyaránt részt vettek. „Összesen 15-en tettünk sikeres vizsgát, 11-en tejipari technikus oklevelet, 4-en pedig tejtermékkészítő szakmai bizonyítványt szereztek. Nagyon fontos, hogy a kollégák a gyakorlatban megtanult ismereteket meg tudják erősíteni az elméleti tudással” – emelte ki a képzés kapcsán Egyedné Lewandowski Havaska, a FINO HR igazgatója.
A Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában komoly hagyományai vannak a tejipari képzésnek, ám idővel egyre kevesebben jelentkeztek, így megszűnt az oktatás.
Szakképzett munkaerőre pedig hatalmas szüksége van a tejipari ágazatnak – erről már Szommerné Egyed Linda, a Fino-Food Kft. ügyvezetője beszélt.
A hatékonyság és a versenyképesség növeléséhez nélkülözhetetlenek a modern, 21. századi tudással rendelkező magasan képzett szakemberek.
A hazai élelmiszergyártás számos területén probléma a képzett munkaerő hiánya, ám míg a legtöbb területen a dolgozók hajlandósága hiányzik, a tejipar esetében a képzés is. A kaposvári példa jelentőségét az adja, hogy a piaci szereplők igyekeznek a kezükbe venni a szakképzést, miután az állami oktatás ezen a téren megszűnt.