Rangos Agrárdíjak az Agrárszektor 2025 konferencián!
A Portfolio Csoport az idén 13. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A decemberi rendezvényen immár 11. alkalommal adjuk át tíz kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.
Nevezzen Ön is szeptember 15-ig!
A hűtő kinyitásakor beáramló meleg levegő hatására, míg a fő rekeszben ideálisan 4°C alatt marad a hőmérséklet, az ajtóban ez akár 5-10 fokkal is magasabb lehet. Darin Detwiler, a Northeastern Egyetem élelmiszer-politikai professzora szerint ez a hőmérséklet gyakran a "veszélyzónába" kerül, ahol a baktériumok szaporodása felgyorsul. A szakértők egybehangzó véleménye, hogy tejtermékeket nem célszerű az ajtóban tárolni, annak ellenére sem, hogy számos hűtőmodell kifejezetten erre a célra kialakított rekeszekkel rendelkezik.
A tej, sajt és tojás különösen romlandó élelmiszerek, amelyeknél már néhány fokos hőmérséklet-emelkedés is jelentősen gyorsíthatja a mikroorganizmusok elszaporodását. Az ajtóban kerülendő további élelmiszerek közé tartoznak a nyers húsok (csirke, hal, marhahús), joghurt és lágy sajtok, majonéz és tejalapú öntetek. Ugyancsak nem ajánlott itt tárolni a stabil hőmérsékletet igénylő gyógyszereket, mint az inzulin vagy egyes probiotikumok.
Biztonságosan tárolhatók viszont a hűtőajtóban a tartósítószerekben gazdag élelmiszerek, például mustár, szójaszósz, lekvár és csípős szószok. Le szakértő szerint jó szabály, hogy ami szobahőmérsékleten is eltartható, vagy jelentős mennyiségű tartósítószert tartalmaz, az elhelyezhető a hűtőajtóban. Detwiler professzor hangsúlyozza, hogy a megfelelő hűtőszekrény-szervezés nem csupán rendszerezési kérdés, hanem egészségünk védelmét is szolgálja.