Belvíz riadó Csongrád megyében

agrarszektor.hu
Az Alsó-Tisza vidékén két település, Ópusztaszer és Csanytelek is súlyosan érintett, a csapadékos időjárás miatt kialakult hatalmas belvíz okozta károkban. Közel 25 ezer hektár van víz alatt, ami kiváltotta a másodfokú víz kárelhárítási készültséget az érintett területen - tudta meg az MTI a Kozák Pétertől az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetőjétől.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az igazgató hozzátette, hogy a 25 ezer hektáros víz alatti terület közel egy negyede, tehát 6700 hektár, vetésterület, másik negyede, amely 6400 hektárt jelent, szántó. A probléma oka az, hogy ezek a talajok nagy mértékű víztelítettség mellett még novemberben átlag 63 milliméter csapadékot is elszenvedtek.

Közel 773 ezer köbméter az a víz mennyiség, amit az elsőfokú belvízvédelmi készültségben lévő 18 szivattyútelep a folyókba átemel.

Kozák Péter elmondta, hogy a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat úgy végzi dolgát, hogy közben elsőfokú helyi belvízvédelmi, vízkár elhárítási készültség van érvényben, emellett Tömörkényen, Székkutason és Derekegyházon is hasonló a készültségi szint, míg Ópusztaszeren és Csanyteleken már másodfokon áll.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?