Blöfföl Orbán a baloldal szerint - Videó

agrarszektor.hu
2013-ra olyan változásokat ígér Orbán a magyar agráriumban, melyekre 50-100 éve nem volt példa. Az MSZP szerint ez nem más, mint puszta kommunikációs blöff.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az új földtörvényről beszélt Orbán Viktor kormányfő Cegléden, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúsági tagozatának kongresszusán. A kormányfő szerint a jogszabály modern agráriumot teremt majd, francia és osztrák példákon alapuló mechanizmusok alkalmazásával akadályozza majd a külföldiek földszerzését, és a "zsebszerződésekkel kilopott földek" visszaszerzésére is sor kerül. Bejelentette továbbá a kormány döntését az öntözési hivatal létrehozásáról, mellyel új alapokra helyezik a mezőgazdasági vízgazdálkodást. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter beszédében a kormányzat fiatal gazdatársadalom iránti elkötelezettségét ecsetelte, hangsúlyozva, hogy az új uniós közös agrárpolitika nyomán minél nagyobb arányban részesedjenek a támogatásokból.

Gőgös Zoltán parlamenti képviselő közleményben reagált a szombati konferencián elhangzottakra. Az MSZP-s képviselő szerint Orbán és Fazekas szavai nem többek a kormány kommunikációs blöffjénél, hiszen a tervezett földtörvény egyáltalán nem korlátozná például a már hazánkban gazdálkodó külföldiek földszerzését, ellenben megakadályozná azoknak a fiatal mezőgazdasági szakembereknek a földhöz jutását, akik jelenleg társas vállalkozások alkalmazottjai. Hozzátette, az MSZP 2014 után felbontja a tisztességtelen szerződéseket és átlátható módon osztja szét a felszabaduló területeket a helyi gazdálkodók között.

Tekintse meg az Orbán Viktor beszédéről készült videót!

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?