Jönnek az újabb földárverések: megszólalt az MFB

agrarszektor.hu
Változatlan feltételekkel folyósít hitelt az állami földárverések márciustól kezdődő második szakaszában az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A hitel devizaneme forint, futamideje legfeljebb 20 év, a hitel kamatozása az első tíz évében fix 1,95%/év.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az MFB megbízásából a Budapest Bank Zrt. folyamatosan adja ki a hitelígérvényeket, így a gazdálkodók meggyőződhetnek hitelképességükről - áll az MFB közleményében. A korábban kiadott hitelígérvények 2016. december 31-ig érvényesek, így az újabb árverésekhez ezeket nem kell ismét igényelni - jelentette ki Nagy Csaba, az MFB vezérigazgatója.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?

Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!

A meghirdetett földrészletek megvásárlásához a Budapest Bank eddig csaknem 6800 hitelígérvényt adott ki 276 milliárd forint értékben, amelynek több mint háromnegyede 50 millió forint alatti igényre vonatkozott. Az eredménytelen árveréseket és a többszörös hitelígérvényeket kiszűrve a hitelajánlatok összege több mint 110 milliárd forintot tesz ki.

Az MFB becslése szerint a fokozott érdeklődés a jövőben is megmarad, így ez a szám a tavaszi árveréseken tovább nő majd. Az első folyósításokra a szerződések hatályba lépését követően, leghamarabb márciustól lehet számolni.

Mint ismert, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter még januárban jelentette be, hogy a kormány folytatja a tavaly megkezdett állami földértékesítéseket. Márciustól várhatóan mintegy 150 ezer hektár területet árvereznek el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?