Tovább nőtt az elöntött terület: egy nap alatt 1800 hektárral!

agrarszektor.hu
Tegnap óta mintegy 1800 hektárral nőtt az elöntött terület nagysága a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén. Jelenleg 454 négyzetkilométer áll víz alatt, ebből 82,5 négyzetkilométer vetés, 122 négyzetkilométer szántó, 159,5 négyzetkilométer rét-legelő.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Továbbra is 12 szakaszon van belvízvédelmi készültség elrendelve: három térségben harmadfokú, további kilenc térségben másodfokú készültség van érvényben.

A kialakult belvízhelyzet miatt az igazgatóság 23 db szivattyútelepet üzemeltetett tegnap. A szivattyútelepek összesen 4,1 millió köbméter belvizet emeltek át a befogadókba, összesen mintegy 42 millió köbméter belvizet tartanak vissza.

A kialakult helyzet miatt az igazgatóság különös hangsúlyt fektet az uszadékok kiszedésére, a vízfolyási akadályok eltávolítására, valamint a csatornák kotrására.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság mellett a társulatok és az önkormányzatok is folyamatosan védekeznek.

Az ár-, és belvízvédekezésben tagnap összesen 183 fő vett részt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?