Műtrágyaszórás abszolút pontosan? Itt letesztelik!

agrarszektor.hu
A Rauch Maschinenfabrik idén májusban adta át 2,5 millió euró bekerülési költségű, évi 3000 teszt elvégzésére alkalmas tesztcsarnokát, ahol a cég műtrágyaszóróit lehet bevizsgálni és hitelesíteni, valamint műtrágyaféleségenként pontos beállítási táblázatokat készíteni. Az 1921-ben alapított (hamarosan 100 éves) zinzheimi cég 1963 óta gyártja röpítőtárcsás műtrágyaszóróit - írja a profi.co.uk.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Rauch tesztcsarnok 75 m hosszú, 20 m széles és 7,5 m magas könnyűszerkezetes épület, amelyben egy 45 m hosszú, automatizált mérőpályát alakítottak ki. Ezen a műtrágyaszóró-egység 360 fokos körfordulatot téve tud haladni 2-43 km/h óra közötti sebességet szimulálva. Európa legmodernebbnek számító teszcsarnokában 75 méteres munkaszélességű műtrágyaszórókat is tudnak tesztelni és hitelesíteni. Ez azt jelenti, hogy az általuk gyártott műtrágyaszórók esetében különböző beállításoknál vizsgálják a különféle műtrágyákkal elérhető szórásszélességet, ezen belül a munkaszélességet, illetve a szórásképen belüli műtrágyaeloszlást.


Ezekkel a mérésekkel állítják össze a műtrágyaszórókhoz mellékelt beállítási táblázatokat, amelyek online is elérhetőek (magyar nyelven még nem).A mérőpályán 88 db műtrágyagyűjtő tölcsér (tálca) található, amelyek alatt az automata mérlegek 0,1 g pontossággal mérik meg a kiszórt műtrágyát. A mért adatokból egy számítógép megrajzolja a szórásképet és kiszámítja a szórás-egyenletességet, illetve a munkaszélességet. Az egész mérési folyamat automatizált és csak perceket vesz igénybe.

A tesztlabor szolgáltatásokat is nyújt a Rauch-gépeket megvásárló gazdáknak: ha ismeretlen műtrágyaféleséggel akadna dolguk, abból mintát küldhetnek be, mellyel elvégzik a méréseket, és megküldik a gép pontos szórásához szükséges beállítási adatokat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?