Soha nem volt még ilyen a Dunántúlon: elképesztő, mi indul a térségben

Soha nem volt még ilyen a Dunántúlon: elképesztő, mi indul a térségben

agrarszektor.hu
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és az ABZ Drone Kft. közös növényvédelmi drónpilótaképzése június 5-től a MATE keszthelyi Georgikon Campusán is elindul, méghozzá az új jogi szabályozások által előírt kibővített tematikával - írja közleményében a MATE.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A mezőgazdaságban használható high-tech drónokkal és a gazdálkodást segítő legújabb szoftverekkel kapcsolatos ismeretekre a Dunántúlon is rendkívüli igény van, ezért örömmel jelentjük be, hogy a Tiszántúl után immár a MATE Georgikon Campusán is elindulhat a növényvédelmi drónpilótaképzés. Hogy a képzésen szerezhető tudás piaci értéke mennyire jelentős, azt az is jól mutatja, hogy a néhány héttel ezelőtt Szarvason végzett növényvédelmi drónpilóták már munkába is állhattak

- mutatott rá Dr. Gyuricza Csaba rektor.

A Szarvas után immár Keszthelyen is elérhető növényvédelmi drónpilótaképzés tematikája kiterjed a kapcsolódó tudományos, műszaki, üzleti és jogszabályi ismeretekre, emellett a bizonyítvány megszerzéséhez repülési gyakorlat is szükséges. A résztvevők intenzív térinformatikai képzést is kapnak annak érdekében, hogy a monitoringdrónokkal kapott adatokat a mezőgazdaságban és egyéb területeken is önállóan fel tudják használni.

A képzéssel kapcsolatos óriási érdeklődésre és a kapcsolódó jogszabályi változásokra való tekintettel az ABZ Drone Kft. egy ingyenes webináriumot is hirdet, melynek címe „Mi az igazság? - Minden, amit tudnod kell a drónozás jogszabályairól!”. A hiteles és naprakész tájékoztatást nyújtó ingyenes webinárium időpontja: 2023. április 6. csütörtök, 17:00. A webináriumra történő regisztráció erre a linkre kattintva lehetséges. További részletek: https://abzdrone.com/novenyvedelmi-dronpilota/

Címlapkép forrása: MATE

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?