Fontos változás élesedett Magyarországon: ez minden gazdát érint

Fontos változás élesedett Magyarországon: ez minden gazdát érint

agrarszektor.hu
A korábban megvalósult kódtárfrissítést követően a beérkező visszajelzések alapján a Nébih átmenetileg az összes korábbi és új műveleti elemet egyaránt választhatóvá teszi az elektronikus Gazdálkodási Naplóban. A 2025-ös gazdálkodási naplónál azonban a régi műveleti elemek már nem lesznek elérhetőek.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A konferenciára idén először 0. nappal is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Az érintettek visszajelzései alapján a Nébih ideiglenesen újra elérhetővé teszi a régi műveleti elemeket az újak között. A hivatal hangsúlyozza, hogy a régi kódtárelemek visszaállítása csak átmeneti, a következő évi gazdálkodási naplónál sor fog kerülni ezek végleges kivezetésére, így a 2025-ös naplóban már csak az új, szűkített műveleti elemeket tudják majd alkalmazni a gazdálkodók. A Nébih emiatt kéri az érintetteket, hogy új agrotechnikai műveleti adatok feltöltése esetén, lehetőleg már most is csak azokat a műveleteket válasszák, melyek mögött nem szerepel a következő kiegészítés: „2025. évi eGN-től nem választható” - írja a Nébih.

Az aktuális kódtár tehát jelenleg magában foglalja a korábbi kódtárat (jelölve az inaktiválandó műveleteket), valamint a szűkített műveleti listát is. A Nébih ajánlja ennek áttanulmányozását, melyet az agrotechnikai művelet rögzítésekor, a Művelet típus mezőből érhető el. A kódtár finomhangolására várhatóan október 3-án fog sor kerülni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?